Τελευταία Νέα

Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα

Self Tests από 07/06/2021 έως 30/06/2021 για τους εργαζομένους Oceanic Security AE, Oceanic Solution AE & Oceanic Safety AE.

Οι εταιρείες Oceanic Security AE, Oceanic Safety AE και  Oceanic Solution AE που ανήκουν στον Όμιλο εταιρειών Oceanic Group of Companies, ενημερώνουν όλο το προσωπικό της για την διαδικασία του SELF TEST από 7/6/2021 έως 30/6/2021.
 

Από τη Δευτέρα (07/06) και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από 7/6/2021 έως 13/6/2021, οι εργαζόμενοι/ες του Ομίλου Oceanic Group of Companies θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία τρία (3) δωρεάν self test, ένα για την εβδομάδα 7-14 Ιουνίου, ένα για την εβδομάδα 15-22 Ιουνίου και ένα για την εβδομάδα 23-30 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι το self test διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του/ης εργαζόμενου/ης στον τόπο παροχής εργασίας και έχει ισχύ για μία (1) εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του. Σε κάθε περίπτωση, όταν μεσολαβούν διαστήματα όπου ο/η εργαζόμενος/η απασχολείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας ή τελεί σε νόμιμη άδεια κ.α., ο επόμενος υποχρεωτικός διαγνωστικός έλεγχος τοποθετείται χρονικά έως και 24 ώρες πριν την ανάληψη της επόμενης υπηρεσίας του/ης με φυσική παρουσία στον συμφωνημένο στην ατομική του/ης σύμβαση τόπο εργασίας.

Κατ‘ εξαίρεση για την εβδομάδα από 7/6/2021 έως 13/6/2021 δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας του self test έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο/η εργαζόμενος/η παρέχει την εργασία του/ης με φυσική παρουσία. Οι εργαζόμενοι/ες μπορούν να υποβάλλονται και να δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test οποιαδήποτε ημέρα έως και 13/6/2021.

Από 14/6/2021 έως 30/6/2021 ισχύει η υποχρέωση διενέργειας αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο/η εργαζόμενος/η παρέχει την εργασία του/ης με φυσική παρουσία.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ  ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Όλες οι εταιρείες ζητούν από τους εργαζομένους τους να δηλώνουν τα Self Tests έως τις 17.00 η ώρα που είναι ανοιχτά τα γραφεία της εταιρείας και όχι αργότερα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να καλείτε στο Τμήμα Προσωπικού στο νούμερο 2610526604 (επιλογή νο 4) από Δευτέρα εώς Παρασκευή και ώρες 10.00-12.00.

 

 

Τα 8 βήματα που πρέπει να κάνετε ως εργαζόμενοι για να δηλώσετε το self test

 

  1. Όλοι οι εργαζόμενοι θα προμηθεύεστε τα τεστ δωρεάν από το φαρμακείο, με χρήση του ΑΜΚΑ σας. Αν για κάποιο λόγο κάποιος εργαζόμενος επιλέξει αντί για self test, να κάνει rapid ή μοριακό τεστ (με δική του δαπάνη) έχει αυτή τη δυνατότητα.
  2. Όλοι οι εργαζόμενοι θα μπαίνετε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr  και θα επιλέγετε «Δήλωση Αποτελέσματος self test για εργαζόμενο».
  3. Στη συνέχεια θα μεταφέρεστε στην πλατφόρμα supportemployees.gov.gr  και στη «Δήλωση αποτελεσμάτων COVID-19 tests» στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ υποβάλλετε το αποτέλεσμα του ελέγχου του τεστ με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου «Υπεύθυνη Δήλωση εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID-19».
  4. Αν το αποτέλεσμα του self test είναι αρνητικό, εννοείται ότι θα προσέρχεστε κανονικά στην εργασία σας.
  5. Αν το αποτέλεσμα του self test είναι θετικό, ο εργαζόμενος θα πρέπει εντός 24 ωρών να κάνει επαναληπτικό έλεγχο, είτε σε δωρεάν δημόσια δομή (μεταξύ αυτών που είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr), είτε σε ιδιωτική δομή της επιλογής του (με επιβάρυνση δική του). Μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του δεύτερου ελέγχου, ο εργαζόμενος θα μένει στο σπίτι σε καραντίνα.
  6. Αν το αποτέλεσμα του δεύτερου επαναληπτικού ελέγχου είναι θετικό, εκδίδεται βεβαίωση που αποτελεί δικαιολογητικό για να μπει ο εργαζόμενος σε καραντίνα σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.
  7. Αν το αποτέλεσμα του δεύτερου ελέγχου βγει αρνητικό, πάλι εκδίδεται σχετική βεβαίωση και ο εργαζόμενος πρέπει να προσέλθει στην εργασία του.
  8. Το αποτέλεσμα του επαναληπτικού ελέγχου δηλώνεται υποχρεωτικά στην Πλατφόρμα Δήλωσης Αποτελεσμάτων COVID-19 tests, με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου «Υπεύθυνη Δήλωση εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID-19 έπειτα από θετικό αποτέλεσμα self test.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να μπορεί η εταιρεία να έχει πρόσβαση στο αποτέλεσμα κατά την υποβολή της ΥΔ στο παρακάτω πεδίο του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ θα ΠΡΕΠΕΙ κάνετε την επιλογή ΝΑΙ.

 

Oceanic Career Opportunities